Bandenbeheer Sita naar Profile Tyrecenter Truck Europe

Bandenbeheer Sita naar Profile Tyrecenter Truck Europe

Overhandiging certificaat 2Afvalverwerker Sita heeft donderdag 25 april een bandencontract afgesloten met Profile Tyrecenter Truck Europe.
Duurzaam bandenbeheer
Wieger Droogh, Directeur Sita Nederland, en René van Maasakkers, Directeur Profile Tyrecenter Truck Europe, tekenden de overeenkomst. ”We hebben besloten het bandenbeheer uit te besteden aan Profile Tyrecenter omdat zij invulling kunnen geven aan onze ambities op het gebied van duurzaamheid, service en rapportages”, aldus Droogh. “Profile Tyrecenter was al verantwoordelijk voor een groot deel van het bandenbeheer en kon invulling geven aan al onze wensen. Daarom rollen we de samenwerking uit naar het gehele wagenpark van Sita.”
CO2 uitstoot
De prioriteit ligt op het reduceren van de CO2-uitstoot. Hierbij is een hoofdrol weggelegd voor het gebruik van vernieuwde banden die zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast controleert Profile Tyrecenter tijdens regelmatige vlootcontroles de banden van het wagenpark. Ook wordt de bandenspanning, indien nodig, op peil gebracht.
Duurzaam op weg
Ook ontving Sita het certificaat ‘Duurzaam op weg’, wat staat voor het voeren van een duurzaam bandenbeleid. Dit nieuwe concept van Profile Tyrecenter Truck Europe bewijst dat klanten een duurzaam bandenbeleid voeren, met geregelde wagenparkcontroles, online bandenrapportages, uitlijncontroles en het op spanning brengen en houden van banden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.