Nederland telt 101 merken autobanden

Nederland telt 101 merken autobanden

Kwik-FitHet Nederlandse wagenpark telt 101 verschillende autobandenmerken. Een jaar geleden waren er dat nog 93. Nieuwkomers omvatten merknamen als Presto, Mistral en Lee.
Dit blijkt uit de Bandenmonitor van 2013 door Kwik-Fit. Ondanks het grote aantal verschillende bandenmerken is de top tien net als een jaar eerder goed voor 71% van het totaal aantal gemonteerde bandenmerken. Michelin is opnieuw marktleider met een marktaandeel van 17,9%. Continental volgt als tweede met 13,9% en op plek drie staat Vredestein met 10,6%. De top 3 won marktaandeel ten koste van Bridgestone en Goodyear op respectievelijk plek 4 en 5.
Bij de winterbanden is Vredestein met 19,1% opnieuw marktleider, waarbij dit marktaandeel steeg met bijna 3%. Michelin volgt op een tweede plaats met 13,9% en Continental als derde met 10,2%.
Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 2.200 particuliere en zakelijk gereden auto’s. Er werd gekeken naar merk en type band, tevens is daarbij aangegeven of het winter, zomer of all season banden betrof. Het onderzoek wordt opnieuw herhaald in augustus, ruim na de zomerbandenwissel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.