Michelin Energy Saver beste in ADAC zomerbandentest 2013

Michelin Energy Saver beste in ADAC zomerbandentest 2013

Michelin: 2012 goed jaarDe  Michelin Energy Saver+ heeft  de  eerste  plaats  behaald  in de  nieuwe zomerbandentest van de ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club). Dit meldt Michelin.
Er werden 19 verschillende zomerbanden getest in de bandenafmeting 185/60 R 15 H. De prestaties van de verschillende zomerbanden werden getest op onder meer grip op droog en nat wegdek, brandstofverbruik en slijtage. Met een totaalscore van 2,0 punten behaalde de Michelin Energy Saver+ het hoogste resultaat “goed”. De band wordt in 59 verschillende afmetingen aangeboden: van 165/60 R 14 t/m 215/60 R 16.
Volgens Michelin liet de band bij het testonderdeel slijtage de concurrenten heel duidelijk achter zich: “In deze test werd de geringe slijtage en de daaruit voortvloeiende lange levensduur beloond met het droomcijfer 0,8. De op één na beste band die in het totaalklassement goed scoorde, haalde op dit onderdeel een cijfer van slechts 1,8.” Verder noteerden de ADAC-experts: “Een zeer evenwichtige band die ook goed is op nat wegdek.”
Ook de Michelin Pilot Sport 3 wordt beoordeeld met het resultaat “goed”.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.