Continental roept motorbanden Honda Gold Wing terug

Continental roept motorbanden Honda Gold Wing terug

Continental roept eigenaren van een Honda Goldwing 1800 met ContiMotion achterband in de maat 180/60 R16 M/C 74 H op om zich te melden bij de dealer of de bandenspecialist.
Uit praktijkervaringen onder bepaalde gebruiksomstandigheden (overbelasting en/of te lage bandenspanning) blijkt dat de 180/60 HR 16 ContiMotion achterband een onregelmatig slijtagepatroon en/of profielscheuren kan vertonen. In een enkel geval kan de staalgordel daardoor omhoog komen waardoor drukverlies kan ontstaan. Voor zover bekend hebben zich hierdoor geen ongevallen voorgedaan, toch zet de bandenfabrikant vrijwillig de terugroepactie in gang. Betrokken eigenaren krijgen gratis een nieuwe achterband. In de Benelux gaat het om enkele tientallen. Het merendeel van deze 180/60 HR 16 ContiMotion is verkocht in de VS.
De 1.700 banden die Continental wereldwijd terugroept, zijn in 2011 en 2012 verkocht via de vervangingsmarkt. Het merendeel is verkocht in VS, kleine aantallen van deze banden zijn in Europese markten verkocht. De banden in kwestie dragen de DOT-serienummers van H60LJJE5110 tot en met H60LJJE3811.
Consumenten die meer informatie wensen over de terugroepactie, kunnen daarvoor terecht op http://www.conti.nl/motorbandenomruil/. Hier staat ook precies beschreven én geïllustreerd hoe de banden in kwestie kunnen worden geïdentificeerd. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.