Profile Tyrecenter pleit voor Europese verplichting winterbanden

Profile Tyrecenter pleit voor Europese verplichting winterbanden

Profile Tyrecenter pleit voor een Europese verplichting van winterbanden. Men zegt te signaleren dat de Nederlandse consument bij een buitenlandse reis in onzekerheid is bij een buitenlandse reis waarde winterbanden nu wel of niet verplicht zijn.
Ook is de verplichting zinvol omdat automobilisten steeds meer in het buitenland rijden. “Transparantie en veiligheid zal zo flink worden vergroot”, aldus Profile Tyrecenter. Directeur Harm Nieboer: “Voor de veiligheid van de Europese weggebruiker is het wenselijk en noodzakelijk dat er een Europese richtlijn komt over het gebruik van winterbanden. Veiligheid op de weg zou in Europa universeel gewaarborgd moeten worden, dat maakt het voor de consument ook veel duidelijker. We betreuren het al jaren dat ‘Nederland Distributieland’ winterbanden in winterse omstandigheden niet verplicht stelt voor zowel personen- en bestelwagens.”
Uit recent onderzoek uitgevoerd door Profile Tyrecenter bleek dat 2 op 5 consumenten in Nederland op winterbanden rijdt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.