Chinese bandenfabrikanten willen banden aanhalen met Europa

Chinese bandenfabrikanten willen banden aanhalen met Europa

De Chinese bandenproducenten willen de banden aanhalen met Europese markten. Dit zegt de Europese Imported Tyre Manufacturers’ Association (ITMA) na een recente bijeenkomst met de China Rubber Industry Association (CRIA).
De bijeenkomst was georganiseerd op verzoek van de CRIA, dat mogelijkheden onderzoekt om de export naar Europa te vergroten. “De Europese bandenwetgeving en milieuregels zijn erg complex”. aldus Alfred Graham, president of ITMA. “Het is essentieel dat niet-Eurpese producenten zich hierover goed laten informeren. Deze eerste meeting was een ideaal platform voor de discussie hoe we elkaar kunnen faciliteren.”
In 2011 exporteerde China 53 miljoen banden naar Europa. CRIA werd in 1985 opgericht om haar leden te ondersteunen bij buitenlandse handel. ITMA is de enige handelsorganisatie in Europa die de belangen van niet Europese bandenfabrieken behartigt en vertegenwoordigt meer dan 30 bandenmerken van de aangesloten fabrikanten. Graham: “We blijven onze contacten met Europese beleidsmakers verstevigen, dit zal de toegang tot relevante informatie voor de aangesloten Chinese fabrikantern verder vergroten.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.