ETRMA roept op tot strenge handhaving bandenlabel

ETRMA roept op tot strenge handhaving bandenlabel

De vereniging van Europese banden- en rubberfabrikanten ETRMA (European Tyre & Rubber Manufacturers’ Association) heeft toezicht op het naleven van het bandenlabel tot haar speerpunt gemaakt. Hiermee wil men de consumenten beschermen en een eerlijke concurrentie onder alle spelers op de Europese bandenmarkt veilig stellen.
Dit stelde Patrick Lepercq, President van de ETRMA, tijdens een periodieke bijeenkomst van de raad van bestuur om het beleid vast te stellen. “Essentieel voor het succes van de nieuwe labelregelgeving is een effectieve handhaving door de nationale autoriteiten. Als deze er niet is, zou dat de geloofwaardigheid van het label bij de consument en het concurrentievermogen van fabrikanten schaden.” Bij het toezicht op de naleving worden de nationale autoriteiten ondersteund door de Europese Commissie.
Het bandenlabel betreft een verordening. Het is aan de Europese lidstaten zelf om te zorgen voor controle op naleving. In Nederland is hiervoor de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) verantwoordelijk. ETRMA kan niet handhaven maar kan bij twijfel over een goede handhaving dit wel melden bij de nationale autoriteiten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.