Lanxess bouwt rubberfabriek in China

Lanxess bouwt rubberfabriek in China

Lanxess bouwt ‘s werelds grootste fabriek voor synthetisch rubber in China, in de plaats Changzhou. Hier gaat een investering mee gemoeid van 235 miljoen euro, de grootste investering van het bedrijf in China ooit.
De fabriek krijgt een capaciteit van 160,000 ton synthetisch rubber per jaar. Naar verwachting gaat de fabriek 2015 van start. Volgens Lanxess zullen er met de start 200 nieuwe banen worden gevreeerd.
Belangrijke reden voor de bouw van de fabriek is de verwachting dat de vraag naar synthetisch rubber meer dan 4 procent per jaar toeneemt terwijl de vraag in China zal groeien met 8 procent per jaar, “vooral in de automotive en bouwsectoren”, aldus Lanxess. “We versterken onze capaciteit met de nieuwe Chinese fabriek om onze klanten in de wereld sneller te kunnen beleveren”, aldus Lanxess CEO Axel C. Heitmann. “Deze fabriek zal ook model staan voor onze grootste rubberinvestering in Azie en moet onze uitstraling als ‘s werelds toonaangevende leverancier van synthetisch rubber versterken.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.