Pirelli wil in Formule 1 blijven

Pirelli wil in Formule 1 blijven

Pirelli wil ook na 2013 als enige leverancier in de Formule 1 blijven. Dit meldt RTL Nieuws. De bandenfabrikant is Formule Eén leverancier sinds 2011 en hoopt voor het eind van het seizoen duidelijkheid te krijgen over haar toekomst in de Formule 1.
Pirelli heeft tot en met volgend jaar het rechtis de enige bandenleverancier in de Formule 1 te zijn. Wat er na 2013 gebeurt is echter nog onduidelijk, aldus Pirelli Motorsport directeur Paul Hembery: “We zien grote voordelen in deze sport. Door de Formule Eén groeien wij in regio’s zoals Azië, Rusland en de Verenigde Staten. Indien de sport met ons verder wil, zullen we kijken hoe we een overeenkomst kunnen sluiten.”
Pirelli zegt wel tegen een nieuwe bandenoorlog te zijn, waarin verschillende bandenmerken kunnen strijden om de leverancier te worden voor de Formule Eén. Volgens Hembery zouden de kosten hiervoor te hoog liggen, ondanks dat er een grote competitie zou kunnen zijn wat betreft het best produceren van de banden. “We zullen moeten afwachten of de reglementen veranderen. Als die veranderen, dan zullen wij ons heroverwegen. Op dit moment zijn de teams zeker niet geïnteresseerd in een bandenoorlog, zoals die in 2006 voor het laatst heeft plaatsgevonden: Michelin besloot na dat seizoen te stoppen, waardoor Bridgestone als enige bandenleverancier overbleef. Pirelli nam die rol in 2011 over. Volgens Hembery kan een bandenoorlog ook leiden tot veiligheidsproblemen. “Ik denk dat het niet goed is voor de bandenfabrikanten en zeker niet goed voor de sport”.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.