Prijzen Natuurrubber laagst sinds 2009

Prijzen Natuurrubber laagst sinds 2009

Voor het derde jaar op rij zal de voorraad van natuurrubber  in 2013 de vraag overstijgen. Daarom zal de prijs van de belangrijkste grondstof voor onze banden waarschijnlijk gaan zakken. Dit bericht Bloomberg News naar aanleiding van berekeningen door de RMCA Commodities Asia Group.
Naar verwachting zal er in 2013, wereldwijd 299.000 ton meer geproduceerd worden dan er vraag is. Samen met het overschot van 321.000 ton dit jaar en de 4.000 ton in 2011 groeit de wereldwijde ‘rubberberg’ met 26% tot 1,57 miljoen ton dit jaar. Dankzij de teruglopende vraag van de grootste afnemers China en Europa, is de rubberprijg gezakt naar het laagste niveau sinds 2009.
Het spreekt vanzelf dat wanneer de prijs van de belangrijkste grondstof onder druk staat, de prijs van banden ook lager zou moeten worden, beaamt ook de CEO van Bridgestone Corp. Chris Pardey: “ We zien de vraag in China en Europa afnemen en daardoor worden de voorraden groter. Dat zou moeten leiden tot prijsreductie om de vraag te stimuleren en de voorraden te doen slinken”, aldus Pardey die vermeed keiharde cijfers te noemen tegenover Bloomberg. (Bron: Grip Journaal)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.