DAF kiest Goodyear voor OE

DAF kiest Goodyear voor OE

Daf heeft de Goodyear Marathon+ banden gekozen voor OE montage op de nieuwe Advanced Transport efficiency (ATe) trucks. Reden voor deze keuze is de lage rolweerstand, aldus Goodyear.
De nieuwe CF85 and XF105 ATe trucks maken deel uit van het Daf Advanced Transport Efficiency programma. Dit programma is gericht op het verlagen van het brandstofverbruik en emissie en het verder verbeteren van de efficiency. Hiervoor is onder meer de aerodynamica van de trucks sterk verbeterd, met bijvoorbeeld een dakspoiler en sideskirts. In combinatie hiermee zijn de trucks standaard voorzie van de Goodyear Marathon LHS II+ op de sturende as en Marathon LHD II+ voor de aandrijfas, in de maat 315/70R22.5.
De Goodyear Marathon+ heeft versterkt loopvlak compound met de naam Silefex. Dit compound is ontwikkeld in het Goodyear Innovation Center in Luxemburg. De rolweerstand is 7 procent lager dan dat van de voorganger van de Marathon+. “Het feit dat de band wordt gemonteerd als OE is een erkenning van onze maatregelen om het brandstofverbruik verder te verlagen”, aldus Boris Stevanovic, marketing director Truck Tyres bij Goodyear Dunlop Tyres Europe. “Tests bij TÜV Süd Automotive bevestigen de goede prestaties van de Marathon+ serie op het gebied van brandstofverbruik.”
www.goodyear.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.