Pirelli officiele leverancier voor FIA GTI en GT3

Pirelli officiele leverancier voor FIA GTI en GT3

Pirelli is de officiële bandenleverancier voor seizoen 2012 van het Wereldkampioenschap GT1 en het Europese kampioenschap GT3 van de FIA. Dit heeft de bandenleverancier bekend gemaakt.
“Pirelli heeft een ongeëvenaarde reputatie in de wereldwijde autosport”, aldus Stephane Ratel, Stichter en CEO van SRO Motorsports Group. “We kunnen met genoegen aankondigen dat onze teams in de GT1 en GT3 de vruchten zullen plukken van de technische expertise en ervaring van de onderneming, Dat bewijzen ook de recente successen van hun innovatieve benadering om competitieve Formule 1-races te garanderen.” Volgens Paul Hembery, Motorsport Director van Pirelli, zijn GT-races een belangrijk segment voor Pirelli: “Heel wat klanten rijden met de auto’s die in de GT-klassen worden ingezet, en dan in het bijzonder onze premiumklanten. Hoewel we in de Formule 1 actief zijn, onderhouden we ook al meer dan honderd jaar een belangrijk engagement in diverse andere autosportcategorieën.”
De teams die deelnemen aan het Wereldkampioenschap GT1 van de FIA brengen 18 auto’s van negen verschillende merken aan de start: Ferrari, Audi, BMW, McLaren, Mercedes, Lamborghini, Porsche, Aston Martin en Ford. De FIA GT1 omvat tien races in verscheidene landen, terwijl de FIA GT3-ronden voornamelijk samenvallen met de Europese FIA GT1-wedstrijden. De openingsrace vond plaats in het paasweekend op het Nogaro-circuit in Frankrijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.