100.000 automobilisten rijden door op winterbanden

100.000 automobilisten rijden door op winterbanden

Naar schatting 100.000 auto’s in Nederland rijden bij hoge temperaturen door met -al dan niet versleten- winterbanden. Dit constateert Bovag. Daarnaast wordt er steeds minder aandacht besteed aan regulier onderhoud.
Bovag maakt zich zorgen hierover. Men stelt dat de winterbanden onder het mom van kostenbesparing worden na de winter worden ‘opgereden’. “Het argument van kostenbesparing door met winterbanden in de zomer door te rijden, gaat totaal niet op”, aldus Paul de Waal, woordvoerder van Bovag. “Je verbruikt méér brandstof en de winterbanden slijten sneller. Feitelijk ben je een dief van je eigen portemonnee en dan is het des te opmerkelijker dat de banden niet worden gewisseld. Bovendien breng je jezelf en anderen in gevaar, omdat je geen optimale controle over de auto kan houden. Iedereen die de winterbanden nog niet heeft gewisseld, vragen we met klem dit alsnog zo spoedig mogelijk te laten doen.”
Het aantal van 100.000 auto’s in Nederland die ook in de zomer met winterbanden rondrijden is gebaseerd op uitkomsten van consumentenonderzoek van MultiScope in opdracht van BOVAG en correspondeert met cijfers in Duitsland. Daar rijden ’s zomers naar schatting 3 miljoen personenauto’s door met (versleten) winterbanden (bron: Goodyear).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.