Overlander lanceert computergestuurde bandenwisselaar

Overlander lanceert computergestuurde bandenwisselaar

Overlander BV in Zeewolde introduceert tijdens de Auto Professioneel en Schadeherstel Vakbeurs in Gorinchem een uiterst snelle bandenwisselaar. De Ravaglioli G1500 serie is uitgerust met een PC gestuurd bedieningsysteem, met een database met meer dan 100.000 band/velg combinaties. Klant- en of kenteken gegevens in kunnen worden opgeslagen.
De Auto Touch montagekoppen zorgen voor een snelle demontage. De kunststof demontage vinger drukt zich tussen de hiel van de band en de velgrand en heft de hiel zonder stres onder en boven uit het velgbed. Auto-TOUCH is geschikt voor normale en omgekeerde velgen, RunFlat, SST, BSR/PAX.
Een wielsensor stuurt automatisch het afdruk proces aan. De elektrische inverter motor zorgt ervoor dat bij te veel druk op hiel van de band de draaisnelheid automatisch wordt gereduceerd, zodat beschadiging van de hiel voorkomen wordt.
De machine kan ook met de bedieningsconsole, Easy control en de bedieningspedalen worden bediend. Deze zijn alle aan de rechterzijde van de machine geplaatst voor een goed overzicht op de werkzaamheden. Met het 17” TFT-scherm zijn alle gegevens makkelijk uitleesbaar en te bedienen.
Klik hier voor het filmpje.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. pip

    En wat nu als je een ultraplatte band hebt die ook nog eens ruim 10 jaar oud is (keihard dus)?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.