Conti pioniert met bandentests voor zelfrijdende auto’s

Conti pioniert met bandentests voor zelfrijdende auto’s

Continental heeft op haar testbaan in Texas tests uitgevoerd met banden voor zelfrijdende auto’s voor verschillende wegoppervlakten. Dit waren de eerste bandentests op een testbaan voor auto’s zonder bestuurder.
Verbeteren
Met het pionieren met tests voor zelfrijdende auto’s wil Continental deze bandentests voor personenauto’s e lichte bedrijfsauto’s verbeteren. De testresultaten moeten betrouwbaarder worden en mogen niet worden beinvloed door de testprocedure. Het testvoertuig wordt bediend met een navigatiesysteem per satelliet en is uitgerust met camera- en radarsensoren. Hiermee is de auto in staat om ook direct te reageren op mensen, dieren en andere niet verwachte obstakels.
Vision Zero
De tests worden uitgevoerd in het kader van Continental’s Vision Zero strategie waarbij men ongelukken op de weg volledig wil uitsluiten. “In kritische omstandigheden is de technologie van de banden een beslissende factor of de auto op tijd kan remmen”, aldus Nikolai Setzer, hoofd van de bandendivisie. “De resultaten doe we bereiken met de bandentests met een zelfrijdende auto moeten ons overtuigen van de kwaliteit van onze banden.” (Foto: Continental)
Klik hier voor het filmpje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.