Bovag: bandenspanningscontrole standaard uitvoeren

Bovag: bandenspanningscontrole standaard uitvoeren

Bovag adviseert en stimuleert de aangesloten bedrijven om bandenspanningscontrole standaard in de werkzaamheden op te nemen, “hetgeen de meeste van onze leden ook al doen.” Dit zegt Algemeen Voorzitter Bertho Eckhardt naar aanleiding van de start van de campagne ‘Geef je banden lucht’.
Laagdrempelig
Ook zei hij dat Bovag het via de aangesloten bedrijven in het hele land voor de consument zo laagdrempelig mogelijk maakt om zelf regelmatig de banden op te pompen. De campagne ‘Geef je banden lucht’ is een initiatief van verschillende partijen zoals het Ministerie I&W, VACO, RAI-vereniging, ANWB, BOVAG, RECYBEM, Band op Spanning, Milieu Centraal en VNA en moet het gedrag van de automobilist veranderen. De ambitie is dat iedere automobilist elke twee maanden de banden van de auto controleert op beschadigingen en op de juiste spanning brengt.
Te weinig
Volgens Bovag checkt de helft van alle Nederlanders zijn bandenspanning minder dan 3 keer per jaar, terwijl iedere twee maanden wordt aanbevolen. 42 procent weet dat bandenspanning het best gemeten kan worden wanneer de banden koud zijn, maar 20 procent denkt onterecht dat dit het beste kan als de banden warm zijn. Autobanden lopen langzaam leeg, ook als er weinig gereden wordt. Per jaar verliest een auto zo’n 700 gram rubber aan slijtage.
Autorijden met je banden op de juiste spanning is veiliger, zuiniger en beter voor het milieu, aldus BOVAG: “De juiste spanning zorgt voor meer grip (kortere remweg en kleinere kans op slip), minder brandstofverbruik en minder slijtage van de band. Dat levert automobilisten al snel 100 euro per jaar op. Toch rijdt zo’n 60 procent van de Nederlanders rond met te slap opgepompte banden.” (Foto: Bovag)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.