Michelin waarschuwt voor afnemende groei bandenmarkt

Michelin waarschuwt voor afnemende groei bandenmarkt

Michelin voorziet dat de groei in de bandenmarkt gaat krimpen. Dit stelt de bandenfabrikant in haar zojuist verschenen kwartaalverslag.
Derde kwartaal
Deze krimpende groei heeft zich al in het derde kwartaal van dit jaar ingezet voor het marktsegment van personenauto-, lichte bedrijfsauto- en truckbanden. Michelin’s verwachting volgt op de matige resultaten in het derde kwartaal. Op grond hiervan heeft de bandenfabrikant haar verwachtingen daarom nog bijgesteld maar een kleine volumestijging over het gehele jaar 2018, vooral in China. Door de verslechtering in het vierde kwartaal verwacht Michelin alleen nog maar een plus door het groeiende 18 inch segment en het grotere segment van personenauto’s en lichte bedrijfsauto´s. Belangrijkste reden voor de verslechtering zijn de forse prijsstijgingen die reeds eerder werden doorgevoerd als compensatie voor de negatieve valutaeffecten.
Volumestijging
Voor 2019 verwacht Michelin toch nog op een volumestijging van 1,5% van de personenauto en lichte bedrijfsautomarkt. De markt voor speciality banden (tweewielers, mijnbouw, offroad en tweewielers) zal dan nog 4 tot 5% toenemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.