Continental komt met omzetwaarschuwing

Continental komt met omzetwaarschuwing

Krap 3 weken na het publiceren van haar kwartaalverslag heeft Continental bekend gemaakt haar vooruitzichten voor 2018 te hebben gewijzigd. Dit heeft geleid tot een omzetwaarschuwing.
Minder omzet
Reden voor de gewijzigde vooruitzichten zijn tegenzittende valutamarkten waardoor Continentel verwacht een miljard euro aan omzet mis te lopen. Ook verwacht het concern hogere kosten en meer garantieclaims. Continental claimt nu een omzet van 45 miljoen euro (was 46 miljoen euro). Toch stelt men dat de groei groter blijft dan die in de markt. Volgens Continental is de handel in original equipent onderdelen ingezakt, vooral in Europa en China. Ook is hier de vraag naar banden lager.
Ontwikkelingskosten
Tegelijkertijd zijn de kosten voor ontwikkeling gestegen, vooral voor aandrijfsystemen voor hybride en elektrische auto´s. Als gevolg daarvan is het bedrijf gestart met een kostenbesparing. De omzet zal nu uitkomen op 45 miljard euro (was eerder 46 mijard euro). In de Rubber Group houdt men nu rekening met een omzet van 17,5 miljard euro (was 18 miljard euro).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.