TKH Group verkoopt meer bandenbouwmachines

TKH Group verkoopt meer bandenbouwmachines

TKH Group, producent van onder meer bandenbouwmachines,, heeft een goed eerste half jaar van 2018 gehad. Alle segmenten van het bedrijf zagen zowel de omzet als de winst fors stijgen. Dit blijkt uit het zojuist verschenen kwartaalverslag. Het bedrijf denkt daarom dat 2018 flink beter zal worden dan 2017.
Omzet
In het eerste half jaar van 2018 groeide de omzet met 12% tot 812,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat nam met 31,4% tot 93 miljoen euro toe en de winst groeide met 35,1% tot 60,7 miljoen euro.
Voor heel het jaar rekent de onderneming nu op een nettowinst van tussen 116 miljoen en 122 miljoen euro. In 2017 was dit 95,6 miljoen
Orderintake
Het segment Industrial Solutions, dat zich onder meer bezig houdt met productie van systemen voor de productie van auto- en vrachtwagenbanden, boekte een stijging van 15,3% van de omzet tot 368,0 miljoen euro. Deze stijging was het gevolg van de hogere orderintake in de afgelopen kwartalen. Het aandeel van de top 5-bandenbouwers in de orderintake is verder toegenomen. Het bedrijf heeft het bedrijf besloten om de capaciteit in de fabriek in Polen verder uit te breiden, voor beoogde groei en flexibiliteit in haar productielocaties.
Verwacht wordt wel dat de omzet in het tweede halfjaar licht zal afnemen, ondanks het goed gevulde orderboek. Het resultaat zal, in lijn met de omzet, licht lager zal zijn ten opzichte van het eerste halfjaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.