Toyo Tire & Rubber presteert slechter

Toyo Tire & Rubber presteert slechter

Toyo Tire & Rubber heeft in het eerste half jaar van 2018 een lagere omzet, bedrijfsresultaat en winst behaald. Dit blijkt uit het kwartaalverslag.
Verlies
De omzet kwam uit op 185,7 miljard yen , een afname van 3,3% ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat eindigde op 20,8 miljard yen, een afname van 4,7 procent en de winst op 6,1 miljard yen, een afname van 36,2% ten opzichte van een jaar eerder. Het totale verlies in het tweede kwartaal bedroeg maar liefst 10,84 miljard yen.
De bandendivisie presteerde wel goed. Deze divisie boekte een omzet van 160 miljard yen, 3,9 procent meer dan vorig jaar. Het bedrijfsresultaat kwam 5,6 procent hoger uit.
Procedurefout
Het gehele concern kampt nog steeds met de nasleep van een procedurefout in 2015 bij een andere divisie dan de banden van Toyo Tire. Er zijn in dat jaar producten verkocht die niet voldeden aan de kwaliteitscriteria. Toyo heeft daarom veel kosten moeten maken voor reparaties, vervanging en voor compensatie en schadevergoeding. Hiervoor moesten ook reserveringen worden gemaakt.
Toyo Tire & Rubber zegt dat het nog niet mogelijk is om een schatting voor het derde kwartaal en de daaropvolgende kwartalen te maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.