Michelin lanceert Pilot Sport Cup 2R

Michelin lanceert Pilot Sport Cup 2R

Michelin lanceert de nieuwe Pilot Sport Cup 2R: een semi-slick band voor op het circuit en op de openbare weg.
Sportrijders
De nieuwe Power Sport Cup 2R is bestemd voor ervaren sportrijders. Hij is ontworpen voor optimale prestaties en stuurprecisie op een droog circuit. Volgens Michelin was een Porsche 911 GT2 RS, voorzien van Pilot Sporrt Cup 2 R banden. in staat om een ronde 2,9 seconden sneller af te leggen dan dezelfde auto met Michelin Pilot Sport Cup 2 banden.
Racebanden
De Michelin Pilot Sport Cup 2R is de eerste voor de openbare weg goedgekeurde band met een rubber compound dat is ontleend aan racebanden. Het nieuwe loopvlakprofiel is speciaal afgestemd op droge omstandigheden. De buitenste schouder van de band heeft minder inkepingen en een kleinere groef/loopvlakverhouding. Daardoor is er meer rubber in contact met het wegdek. Bovendien zijn de centrale groeven in het loopvlak versmald zodat er nog meer rubber in contact kan zijn met het wegdek. Dat vergroot de stijfheid van de band.
De Michelin Pilot Sport Cup 2 R is in eerste instantie beschikbaar in de afmetingen 265/35 ZR20(99Y) en 325/30 ZR21 (108Y) voor de Porsche 911 GT2 RS en de Porsche 911 GT 3 RS modellen. Tevens is hij beschikbaar via de officiële Porsche dealers in Europa. (Foto: Michelin)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.