Cooper ziet omzet en winst dalen

Cooper ziet omzet en winst dalen

Cooper heeft in het tweede kwartaal van 2018 een omzet behaald van 698 miljoen dollar, 3.1 procent minder dan een jaar eerder. Dit blijkt uit het verschenen kwartaalverslag.
Lagere volumes
Als reden geeft Cooper dat het volume verkochte banden lager lag dan een jaar eerder. Ook waren er negatieve prijseffecten en ongunstige valutaeffecten. Het bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal was 33 miljoen dollar, ruim een halvering van het bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal van 2017. Dite lagere resultaat was het gevolg van hogere grondstofkosten, hogere productiekosten en de lagere volumes.
De lagere resultaten waren zijn toe te rekenen aan de thuismarkt van Cooper. Op de markten daarbuiten was er sprake van een lichte groei.
Vooruitzichten
Voor het gehele jaar heeft Cooper de verwachtingen naar beneden bijgesteld vanwege de hevige concurrentie en de stijgende grondstofprijzen. In 2018 verwacht Cooper geen, of slechts een kleine, groei van het aantal verkochte banden en van het bedrijfsresultaat. De bandenproducent blijft echter vasthouden aan haar 5 jarige doelstelling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.