Hankook boekt slechtere resultaten bij hogere omzet

Hankook boekt slechtere resultaten bij hogere omzet

Hankook meldt in het tweede kwartaal en het eerste half jaar van 2018 slechtere resultaten in vergelijking tot een jaar eerder. Dit blijkt uit het zojuist verschenen kwartaalverslag. Toch was de omzet iets hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.
Bedrijfsresultaat
Het bedrijfsresultaat daalde in het tweede kwartaal met 10,4% tot 142,36 miljoen euro. De daling in het eerste half jaar was met 15,7 procent nog groter. De omzet kwam uit op 1,33 miljard euro, 2,3% meer dan een kaar eerder. Deze stijging kwam vooral door betere resultaten in Europa en Japan. In het eerste half jaar van 2018 bedroeg de stijging nog 0,3%. De stijging werd nog enigszins gedempt door een verslechtering van de verkopen in de vervangingsmarkt in Korea, het Midden-Oosten en Zuidoost Azie, en een lagere volumegroei in andere markten. De OE-verkopen waren stabiel, behalve in Zuid-Korea.
Vooruitzicht
Als gevolg van de resultaten in het eerste hal jaar heeft Hankook de vooruitzichten voor geheel 2018 teruggeschroefd. Tegelijkertijd heeft de bandenproducent haar plannen aangescherpt om als producent van premium banden (17 inch en groter) sneller in de top 10 te komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.