Michelin koopt OTR-bandenproducent Camso

Michelin koopt OTR-bandenproducent Camso

Michelin heeft Camso overgenomen, producent van off-the-road banden, wielen, rubber transportbanden en –materialen. Met deze overname wil de bandenproducent haar positive in de off-the-road (OTR) banden vergroten.
Canada
Camso is opgericht in 1982 als Camsoplast Solideal en heeft haar hoofdkantoor in Quebec (Canada). Er wordt geproduceerd onder de merknamen Camso en Solideal. De producten zijn bestemd voor landbouw- en productiewerktuigen, en sneeuwmobielen.
Michelin en Camso voegen hun off-the-road (OTR) activiteiten samen in een nieuwe divisie die zal worden geleid vanuit Quebec. Deze nieuwe divisie telt 26 vestigingen en zo’n 1.2000 medewerkers. Met de overname moet een marktleider ontstaan in OTR mobiliteit.
Overname
Eerder dit jaar nam Camso al Forklift Tyre Specialists Hull Ltd in het Verenigd Koninkrijk over waarmee het bedrijf haar positie verder versterkt op de Britse markt.
Deze overname past in de strategie van Michelin om haar activiteiten op het gebied van banden verder uit te breiden en te verbreden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.