Michelin ontvangt Duitse innovatieprijs

Michelin ontvangt Duitse innovatieprijs

Michelin heeft een Innovation Award ontvangen van de Duitse Design Raad voor Long Lasting Performance Strategy.
Veroudering
De prijs, in de categorie Transport, is een erkenning voor Michelin’s stellingname tegen het principe van geprogrammeerde veroudering; de doelbewuste verkorting van de levensduur van producten. Dit heeft een negatief effect op het klimaat, het gebruik van grondstoffen en het budget van consumenten.
Volgens Michelin wijst onderzoek uit dat Europese automobilisten jaarlijks bijna 7 miljard euro teveel uitgeven doordat ze hun banden al vervangen bij een profieldiepte van 3 mm in plaats van het wettelijke minimum van 1,6 mm. “Deze voortijdige wisseling van banden belast het klimaat elk jaar met 6 miljoen ton CO2”, aldus Michelin. “Banden van Michelin bieden hun gehele leven lang constant een hoog niveau van prestaties en veiligheid.”
Duurzaamheid
“De Innovation Award is een extra stimulans voor onze filosofie om duurzaamheid te combineren met voordelen voor consumenten,” aldus Dr. Christoph Vondenhoff, Hoofd Public Affairs Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland. “Deze prijs spoort ons aan om onze Michelin Long Lasting Performance Strategy met nog meer nadruk voort te zetten.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.