Vredestein voor Tesla Shooting Brake

Vredestein voor Tesla Shooting Brake

De Ultrac Vorti-banden van Vredestein zijn gekozen voor montage op een op de Tesla Model S gebaseerde Shooting Brake. Het gaat om een speciaal project in opdracht van een Nederlandse verzamelaar, gebouwd door carrosseriebouwer RemetzCar.
Design
Volgens Vredestein heeft bij de keuze voor Vredestein de Nederlandse wortels van Vredestein en zijn voorliefde voor prestaties en opvallend design mogelijk een rol gespeeld: “”De Vredestein-band heeft strakke, opvallende lijnen doordat deze is ontwikkeld in samenwerking met Giugiaro Design. De naam is geïnspireerd op krachtige vortex luchtstromingen, die de enorme snelheden en krachten die de Ultrac Vorti aankan. Het loopvlak doet denken aan de rotors van een helikopter.”
Nederlandse ambassade
Op 12 juni werd het nieuwste project van RemetzCar onthuld op de Nederlandse ambassade in Londen. De auto werd ontwikkeld in opdracht van de Nederlandse Shooting Brake-verzamelaar Floris de Raadt, en ontworpen door Niels van Roij Design, een onafhankelijke automotive ontwerpstudio in het Verenigd Koninkrijk.
De bouwers van RemetzCar zetten de ideeën van Niels van Roij Design om in de Model SB. Hij gaat op tour naar diverse Europese landen om te worden getoond aan potentiele klanten en de media. Er is een publieke première op het Internationale Concours d’Élégance Paleis Het Loo (29 juni-1 juli) in Nederland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.