Michelin wil dat haar banden in 2048 100% te recyclen zijn

Michelin wil dat haar banden in 2048 100% te recyclen zijn

Michelin streeft ernaar dat al haar banden in 2048 voor 80% worden gemaakt van duurzame materialen en voor 100 % te recyclen zijn. Dit heeft de bandenproducent bekend gemaakt tijdens haar milieuconferentie Movin’On 2018.
Duurzame materialen
Movin’On 2018 vond van 30 mei t/m 1 juni plaats in Montreal. Hier maakte Michelin bekend dat haar banden op dit moment voor 28% van duurzame materialen worden gemaakt. 26% hiervan zijn grondstoffen van biologische oorsprong zoals natuurlijk rubber, zonnebloemolie en limonite en 2% zijn recyclede grondstoffen zoals staal of gerecycled poeder van banden. Voor een verdere verduurzaming zegt de bandenproducent te investeren in high-tech technologieën voor recycling. Dit wil Michelin bereiken door onderzoek naar grondstoffen van biologische oorsprong (zoals Biobutterfly) en door de ontwikkeling van technologieën en materialen.
Vernieuwbaar
Michelin ontwikkelt op dit moment oplossingen om steeds meer gerecyclede en vernieuwbare grondstoffen in haar banden te verwerken. Hiertoe werd recentelijk Lehigh overgenomen, een producent van hightech micropoeders die afkomstig zijn van gerecycleerde banden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.