Omzet TKH Group stijgt 10,8%

Omzet TKH Group stijgt 10,8%

TKH Group, producent van onder meer bandenbouwmachines, is 2018 gestart met een sterk eerste kwartaal. Dit meldt het bedrijf in haar zojuist verschenen kwartaalverslag.
Grondstofprijzen
De omzet steeg met 10,8% tot 398 miljoen euro. Redenen voor de hogere omzet waren hogere grondstofprijzen en acquisities, maar gemiddeld lagere buitenlandse valuta ten opzichte van de euro hadden een dempend effect. Het bedrijfsresultaat steeg met 15,5% tot 45,9 miljoen euro. De nettowinst steeg met 18,9 procent tot 29,9 miljoen euro
Bandenbouwmachines
De divisie Industrial Solutions, die zich onder meer bezig houdt met de bouw van bandenbouwmachines, zag de omzet met 11,6% toenemen. De orderintake in het eerste kwartaal van 2018 bedroeg 123 miljoen euro en was daarmee beduidend hoger dan in voorgaande kwartalen. Het aandeel van de top 5-bandenbouwers nam verder toe in de orderintake.
Volgens CEO Alexander van der Lof kwamen de strategische investeringen van de afgelopen jaren goed tot uiting: “De vorig jaar gerealiseerde vergroting van de productiecapaciteit evenals de uitbreiding en versterking van de R&D- en commerciële organisatie dragen bij aan de gezonde autonome omzetgroei van 10,8%. De orderintake nam in alle segmenten verder toe, waarmee we een goede uitgangspositie hebben voor de komende kwartalen.”
Voor geheel 2018 handhaaft TKH dan ook de vooruitzichten zoals die al eerder zijn gedaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.