ETRMA: 94% alle gebruikte banden in Europa ingezameld

ETRMA: 94% alle gebruikte banden in Europa ingezameld

94% van alle gebruikte banden in Europa zijn ingezameld en verwerkt. Dit meldt de ETRMA (European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association) op basis van het zogeheten EPR-model met data uit 32 landen.
Toename
Het gaat over de data uit 2016, toen het total aantal ingezamelde en verwerkte gebruikte banden 3,9 miljoen ton betrof. Uit een analyse van deze data in vergelijking met 2015 blijkt dat dit een toename van 66.000 ton (+2 procent). Tegelijkertijd daalde het hergebruik van deels versleten banden (geherprofileerde en tweedehands banden) met 5% daalde. Volgens ETRMA bleef er 3,29 miljoen ton over voor verdere behandeling, 100.000 ton meer dan in 2015.
Milieu
“De bandenindustrie ondersteunt het EPR model, dat data uit de bandenindustrie omvat over de bijdrage aan het milieu”, aldus Mrs Cinaralp, secvretaris general van ETRMA: “Het gaat om geharmoniseerde criteria waarmee de bijdragen van de landen met elkaar kunnen worden vergeleken.”
De Europese data over het hergebruik van banden zijn afkomstig uit 32 landen (28 EU-landen, Noorwegen, Servië, Zwitserland en Turkije). In 2016 zijn Tsjechië en Slowakije toegetreden voor het vergelijken van data en in 2017 ook Ierland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.