Michelin X Multi Energy voor regionaal transport

Michelin X Multi Energy voor regionaal transport

Michelin introduceert de X Multi Energy, een energiezuinige band voor regionaal transport met een lange levensduur.
Vecto
Hiermee is volgens Michelin het aanbod voor regionaal transport compleet. De Michelin X Multi Energy moet een belangrijke mate van brandstofbesparing opleveren, berekend volgens het nieuwe EU-instrument Vecto. Dit nieuwe instrument is verplicht voor vrachtauto’s om de brandstofbesparing en de CO2 reductie te kunnen berekenen.
Samen met de X Multi vervangt de X Multi Energy de X Multiway 3D. De Michelin X Multi werd in 2017 geïntroduceerd en levert tot 20 % meer kilometers dan de X Multiway 3D. De X Multi Energy is hierop een aanvulling en bespaart vergeleken met zijn voorganger tot 1,2 liter brandstof per 100 kilometer.
Rolweerstand
De Michelin X Multi Energy is volledig herprofileerbaar en vernieuwbaar. De band heeft de 3PMSF en M+S markeringen die duiden op een hoge mate van grip onder alle weersomstandigheden. Vanwege de zeer geringe rolweerstand en het geringe brandstofverbruik, is de Michelin X Multi Energy sinds eind 2017 volledig geschikt bevonden en goedgekeurd door de grote fabrikanten van bedrijfsauto’s. Hij is vanaf april 2018 verkrijgbaar op de vervangingsmarkt in de afmeting 315/70 R 22.5 voor montage op alle posities en op de motoras.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.