Porsche gaat deelnemen aan Formule E

Porsche gaat deelnemen aan Formule E

Op 10 april heeft de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) de aanvraag van Porsche om als constructeur te worden toegelaten tot het Formule E-kampioenschap, geaccepteerd.
Gehomologeerd
Dat betekent dat het fabrieksteam de ontwikkeling van een eigen elektrische aandrijflijn kan voortzetten. Deze wordt in 2019 gehomologeerd. Porsche heeft in juli 2017 aangekondigd dat het van plan was om per eind 2019 deel te nemen aan het zesde seizoen van het wereldkampioenschap voor elektrisch aangedreven formule-auto’s.
De technische ontwikkeling en de uitvoering van het Formule E-programma zijn bij Porsche al van start gegaan. Met het eerste chassis voor het Formule E kampioenschap wordt in 2019 de eigen aandrijflijn getest. Het eerste chassis voor het Formule E kampioenschap wordt in 2019 in ontvangst genomen om er de de eigen aandrijflijn in te testen. De tweede generatie Formule E-racer werd al begin maart in Geneve onthuld.
Mission E concept
Porsche’s entree in de Formule E valt samen met de marktintroductie van de straatauto, de productieversie van de Mission E concept. Deze eerste volledig elektrisch aangedreven Porsche wordt de meest sportieve en geavanceerde auto in zijn klasse. Porsche investeert tot en met 2022 meer dan zes miljard euro in elektrische mobiliteit.
www.porsche.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.