- Banden portaal - https://www.bandenportaal.nl -

Camso lanceert nieuwe AIR banden voor vorkheftrucks

Camso, voorheen Camoplast Solideal, lanceert drie nieuwe industriële luchtbanden voor vorkheftrucks en grondmaterieel. De banden zijn primair bedoeld voor Europa, het Midden Oosten, Azië en Afrika.

Luchtbanden
Het gaat om de Solideal AIR 550, AIR 570 en AIR 561. Deze banden maken deel uit van het bestaande programma luchtbanden en vervangen de Solideal ED Plus, Solideal RIB LUG en Solideal ZZ RIB. Ten opzichte van deze banden bieden ze volgens Camso meer duurzaamheid en betere prestaties.

Ruwe ondergrond
“Hoewel meer vorkheftrucks op massieve banden rijden zijn er nog steeds veel die het gebruik van luchtbanden vereisen”, aldus Thierry Miche, productdirecteur van Camso. “Industriële luchtbanden worden bij voorkeur buiten ingezet op oneven en ruwe ondergronden en langere afstanden. De luchtbanden van Camso zijn speciaal voor deze omstandigheden ontwikkeld. De nieuwe Solideal AIR banden gaan langer mee en bieden de chauffeur een beter comfort op ruwe oneven oppervlakten met lagere rolweerstand die de energie-efficiency verbetert.”