Radar: Slijtvaste banden niet zo slijtvast

Radar: Slijtvaste banden niet zo slijtvast

Het consumentenprogramma Radar zet vraagtekens bij de slijtvastheid van slijtvaste banden.
KweikFit
Aanleiding zijn de banden van het merk Arrowspeed die KwikFit verkoopt als slijtvast. Volgens Radar blijkt het rubber van deze banden niet zo slijtvast te zijn: “KwikFit zegt dat de banden van Arrowspeed tien tot vijftien procent langer meegaan.” Volgens een medewerker van KwikFit wordt hiermee bedoeld dat ze niet zo snel slijten, stelt Radar: “Dus ze zullen niet niet slijten natuurlijk.” De medewerker legt verder uit dat door de ‘slijtvastheid’ de banden van Arrowspeed kwalitatief minder zijn dan Continental, Michelin of Goodyear. “Het kan zijn dat ze wat sneller slijten.” En dat is opmerkelijk, zegt Radar.
Rijstijl
Volgens de medewerker kun je niet zeggen dat een band tien tot vijftien procent langer meegaat. “Dat hangt echt af van je rijstijl. De helft is rijstijl, de andere helft is de samenstelling van de band.”
In een reactie legt KwikFit uit dat de samenstelling van het rubber voor de Arrowspeed banden harder is, zodat de banden minder snel slijten: “Wij noemen dat slijtvast wat je ook kan vertalen als ‘beter bestand tegen’ slijtage.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.