Michelin behaalt historisch hoge winst

Michelin behaalt historisch hoge winst

In 2017 heeft Michelin een omzet behaald van 21,96 miljard euro, 5% hoger dan in 2016 toen de omzet nog 20,90 miljard euro bedroeg. Dit blijkt uit het zojuist verschenen kwartaalverslag van Michelin.
Hogere grondstofprijzen
In 2017 presteerde Michelin naar eigen zeggen conform de eerder opgestelde vooruitzichten tot 2020. De winst steeg tot 1.69 miljard euro, volgens Michelin een historisch hoge winst voor het bandenconcern. Deze winst was 2,6% hoger dan een jaar eerder. Toch had Michelin te maken met stijgende inkoopprijzen. Zo stegen de grondstofprijzen met meer dan 700 miljoen euro.
Ook zag Michelin haar marktaandeel groeien. Voor grote banden (vanaf 18 inch) steeg dit met 19 procent; Voor alle merken bandenfabrikanten samen steeg dit met 13 procent.
Verdere groei
In 2018 zal Michelin haar vernieuwde organisatiestructuur presenteren, met meer betrokkenheid van de medewerkers en meer prestatie- en winstgericht. Hiermee wil de bandenfabrikant haar concurrentievermogen verder verbeteren. Michelin verwacht dit jaar ook hogere verkopen, met een bescheiden groei van personen- en licht bedrijfsautobanden en banden voor de landbouw, mijnbouw en grondverzet. Wel zullen hogere kosten voor grondstoffen en wisselkoerseffecten invloed hebben op het bedrijfsresultaat..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.