Buschauffeur veiligste weggebruiker

Buschauffeur veiligste weggebruiker

Buschauffeurs zijn de veiligste weggebruikers. Dat blijkt uit een onderzoek van Continental onder weggebruikers in het Verenigd Koninkrijk.
Bestelauto’s
Uit het onderzoek blijkt ook dat automobilisten bestuurders van bestelauto’s het minst veilig vinden.  Berijders van personenauto’s en voetgangers vinden hen het meest onverschillig op de weg en fietsers vinden hen het meest onveilig. Ook fietsers zijn het minst veilig in de ogen van automobilisten en voetgangers.
Communicatie
Volgens de onderzoekers is communicatie de hoeksteen voor een veilig verkeer, maar hieraan ontbreekt het bij veel weggebruikers. Volgens zeven op tien automobilisten is de meest irritante gewoonte van andere weggebruikers het niet richtingaangeven. Ook het gebruik van mobiele telefoon is een irritant punt.
Volgens Mark Griffiths, onderzoeker van Continental, is de slechte communicatie het resultaat van veel van de anonimiteit op de weg: “Geen richtaangeven en telefoneren onderweg maken reizen moeilijker voor iedereen terwijl we allemaal zouden moeten samenwerken. Alle onderzochte mensen zijn het ermee eens dat er dingen moeten veranderen. Bij Continental ontwikkelen we technologie met het oog op veiligheid voor de weggebruikers, of het nu banden zijn of intelligente remtechnologie zoals AEB. (Foto: Twitter)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.