Akzo start productie poedercoatings uit oude autobanden

Akzo start productie poedercoatings uit oude autobanden

AkzoNobel gaat bij de productie van poedercoatings gebruik maken van een grondstof uit gerecyclede autobanden. Hiertoe start de lakproducent een samenwerking met het Nederlandse bedrijf Black Bear.
CO2-besparing
Het gaat om de grondstof carbon black die wordt gebruikt als pigment in eco-premium producten otwikkeld door Akzo Nobel’s poederrcvoeatingd business. De samenwerking levert AkzoNobel een substantiële besparing aan CO2 op omdat de grondstof normaal uit fossiele brandstoffen gewonnen wordt. Daarnaast levert het ook een bijdrage aan het oplossen van het wereldwijde afvalprobleem van autobanden.
Duurzaam
Poedercoatings zijn van zichzelf een duurzaam product omdat ze geen vluchtige organische stoffen bevatten (VOC’s) en nagenoeg geen afval veroorzaken. Volgens Klaas Kruithof, AkzoNobel’s Chief Technology Officer voor Paints en Coatings, heeft AkzoNobel voor dit product gekozen vanwege de technische prestaties en de milieuaspecten: “Deze liggen in lijn zijn met onze eigen Planet Possible agenda om meer te doen met minder.”
In navolging van de samenwerking zullen de twee bedrijven verder op zoek gaan naar toepassingen voor Black Bear’s gecertificeerde carbon black.
Klik hier voor het filmpje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.