Michelin Zen@Terra voor aanpassen bandenspanning

Michelin Zen@Terra voor aanpassen bandenspanning

Michelin heeft Zen@Terra ontwikkeld, een oplossing waarmee landbouwers de bandenspanning van hun machines tijdens het werk kunnen aanpassen.
Bodem
Zen@Terra is een eenvoudig, automatisch systeem waarmee landbouwers hun efficiency kunnen verbeteren en de bodem kunnen beschermen. Ze kunnen ze met een zeer lage bandenspanning werken op de akkers en de spanning snel verhogen als ze op de weg moeten rijden. Michelin werkt al 3 jaar aan de ontwikkeling van dit systeem. Dit systeem is ontwikkeld in overleg met landbouwers en in samenwerking met PTG en Téléflow (fabrikanten van drukwisselsystemen).
Testen
Michelin zal op de landbouwbeurs Agritechnica vijf Europese landbouwers bekendmaken die Zen@Terra gaan testen. Zij worden uitgerust met deze innovatieve oplossing en zullen met Michelin samenwerken om hun ervaringen te delen. Het systeem zal voor tractors met hoog vermogen in het voorjaar van 2018 worden gepresenteerd.
Zen@terra is eenvoudig te implementeren door landbouwers om maximaal gebruik te maken van de technologie in de banden in contact met de bodem,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.