Michelin lanceert VF AxioBib 2

Michelin lanceert VF AxioBib 2

Tijdens de Agritechnica 2017 lanceerde Michelin de VF AxioBib 2, een band die is gebaseerd op Ultraflex technologie. Hij is ontwikkeld voor zware werkzaamheden zoals ploegen en transport.
Middelzware tractoren
De Michelin VF AxioBib 2 is bestemd voor middelzware tractoren. Deze worden intensief gebruikt en moeten hoge prestaties leveren, met name als de bodem optimaal moet worden beschermd. Volgens Michelin is de VF AxiaBib juist hiervoor bestemd. Hij geeft weinig druk op de bodem en heeft op het land een zeer hoog tractieniveau.
Rendement
Uit onderzoek van de Harperr Adams Universiteit bllijk dat bij gebruik van banden met een hoge spanning het agrarisch rendement met 4% verhoogt. Volgens Michelin levert de AxioBib 2 deze prestaties. De AxioBib heeft een lange voetafdruk voor een aanzienlijke tractie in het veld met een contactvlak dat tot 19% groter is. Daardoor wordt het tractievermogen tot 35% groter en levert de landbouwer een productiviteitsverbetering van 7%. De band kan functioneren bij een bandenspanning van 0,6 bar in het veld tot 2 bar op de weg.
De band is geschikt is voor de originele velgen en de ingebouwde luchtdrukwisselsystemen. Hij wordt beschikbaar in 10 afmetingen, waarvan er 2 reeds leverbaar zijn: VF 540/65 R30 158D/155E TL en VF 650/55 R42 174D/171E TL. De andere afmetingen volgen in de loop van 2018.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.