Bridgestone boekt lagere winst bij hogere omzet

Bridgestone boekt lagere winst bij hogere omzet

In de eerste negen maanden van 2017 heeft Bridgestone Corporation een 8,9 procent hogere omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Maar de winst daalde met 9,9 procent. Dit blijkt uit het gepresenteerde kwartaalverslag.
Grondstofkosten
De omzet kwam in de eerste negen maanden uit op 2.663 miljard yen. Het bedrijfsresultaat daalde met 9 procent tot 299,7 miljard yen. De winst daalde met 9,9 procent tot 288,6 miljard yen. Volgens Bridgestone speelden vooral de grondstofkosten het bedrijf parten.
Bridgstone verkocht in de eerste negen maanden meer banden in bijna alle delen van de wereld. Alleen in Noord-Amerika werden minder personenauto- en lichte bedrijfsautobanden verkocht. In Europa lieten deze segmenten juist een stabiele groei zien.
Verwachtingen
Op basis van de behaalde prestaties in de eerste negen maanden verlaagde de bandenproducent haar verwachtingen voor de te behalen omzet en winst voor geheel 2017. Bridgestone denkt nu een omzet van 3650 miljard yen te behalen, 50 miljard minder dan eerst verwacht. Verder denkt men dat de winst een kleine 40 miljard lager zal uitkomen op 400 miljard yen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.