Hankook update geluiddempende ‘sound absorber’

Hankook update geluiddempende ‘sound absorber’

Hankook sound absorberHankook heeft de geluiddempende ‘sound absorber’ nog verder ontwikkeld met het oog op vermindering van gewicht.

Nieuw materiaal
De nieuwste premium SUV’s en sportcoupés met krachtige motoren zijn nu al af fabriek voorzien van de ‘sound absorber’ technologie van Hankook. Deze gepatenteerde geluiddempingstechnologie heeft een update gekregen. Tot nu toe werd als fixatie voor de akoestische schuimplaten het Sealguard-materiaal gebruikt. Met de update van de sound absorber wordt nu gebruik gemaakt van een bijzonder hittebestendig en in segmenten aangebracht op siliconen gebaseerd materiaal. Deze nieuwe generatie ‘sound absorbers’ heeft daarmee, gecombineerd met het eveneens doorontwikkelde, lichtere akoestische schuim, een duidelijk lager gewicht. Tevens is hiermee een geautomatiseerde productie mogelijk.

Middenklasse
Met deze update blijven de ‘sound absorber’ banden van Hankook voortaan niet alleen maar voorbehouden aan auto’s uit de luxe- en dure klassen, maar worden in toenemende mate interessant voor de modellen uit de middenklasse. Banden die van deze technologie zijn voorzien, verminderen in belangrijke mate de bij bepaalde snelheden in het interieur van de auto hoorbare resonantie, die zowel door de banden als de auto zelf wordt ontwikkeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.