Toyo ontwikkelt luchtloze conceptband

Toyo ontwikkelt luchtloze conceptband

Toyo NoairToyo ontwikkelt de Noair, een neo-futuristische luchtloze conceptband die niet met lucht gevuld moet worden. Deze band is het resultaat van onderzoek naar nieuwe mogelijkheden voor autobanden met het oog op toekomstige veranderingen in de wereld van de mobiliteit.

Stevigheid
Aan de binnenkant bestaat de basisstructuur van de band uit speciale, uiterst stevige harsspaken die voldoende stevigheid bieden om het gewicht te dragen. De basisfuncties van de band, met name ‘rijden, draaien, stoppen’, worden verzekerd met een rubbermateriaal voor het loopvlak dat contact maakt met het wegdek. Het gedeelte tussen de spaken en het rubberen loopvlak, de buitenste gordellaag, heeft een versteviging van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) om de belasting op de spaken te verminderen.
Het gewicht wordt gedragen door een X-vormige spakenconfiguratie, die afwisselend over de breedte van de Noair-band loopt.

Onderhoudsvrij
Toyo Tire overweegt de conceptband op de markt te brengen met nieuwe kleurschakeringen voor de spaken: “De verwachting is dat de behoefte aan onderhoudsvrije banden zal toenemen. Omdat sportvoertuigen veiliger zijn als ze niet het gevaar lopen een lekke band te krijgen, hebben luchtloze banden een groot potentieel.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.