GM: alle nieuwe auto’s op banden uit duurzaam rubber

GM: alle nieuwe auto’s op banden uit duurzaam rubber

General Motors maakt haar eerste stappen naar een autoindustrie die alleen nog gebruikt maakt van banden die zijn geproduceerd uit duurzaam natuurlijk rubber. Hiermee wil men bijdragen aan de ontbossing een halt toe te roepen.

Beleid
GM zegt nu ook dat het gebruik van banden uit duurzaam natuurlijk rubber voordelen biedt voor de samenleving, het bedrijfsleven en het milieu. “Aangezien bandenfabrikanten al langer bezig zijn met beleid rond duurzaam natuurlijk rubber, zal de vraag door autofabrikanten dit proces versnellen”, aldus de autofabrikant. GM wil daarom samenwerken met bandenleveranciers, overheden, de rubber industrie, belangen- en milieuorganisaties om tot een efficiënte levering van deze banden te komen.

Transparantie
Daarnaast werkt GM samen met bandenleveranciers als Bridgestone, Continental, Goodyear en Michelin om tot voldoende transparantie te komen bij de levering van duurzaam natuurlijk rubber. Men roept ook andere autoproducenten en toeleveranciers daartoe op om mee te werken. “Onze toeleveranciers zijn een verlengstuk van ons bedrijf”, aldus inkoopdirecteur Steve Kiefer. “We juichen betaalbare, veilige en schonere opties toe voor klanten die waarde hechten aan de leefomgeving.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.