Goodyear CityCube voor Toyota conceptauto

Goodyear CityCube voor Toyota conceptauto

Goodyear CityCubeGoodyear heeft de CityCube conceptband ontwikkeld voor de nieuwe Toyota i-TRIL conceptauto, die werd gelanceerd op de Autosalon van Genève.

Sensoren
Dankzij sensortechnologie en een uniek profieldesign kan de CityCube wegomstandigheden herkennen. De banden worden gemonteerd in een combinatie van verschillende bandenmaten. De kantelende voorwielen krijgen hoge en smalle banden met een omgekeerde richting. Deze zijn geïnspireerd op het symmetrische design van motorfietsbanden. Dat maakt het mogelijk om veiliger te rijden en verwijdert het water voor de bredere achterband, zodat deze meer grip heeft.
De achterbanden hebben een asymmetrisch design met een steviger binnenste gedeelte voor meer stabiliteit in bochten

Hologramtextuur
Goodyear heeft in het design ook een nieuwe hologramtextuur geïntroduceerd, met kleuren op de flanken die de band een aantrekkelijke uitstraling geven.

De CityCube is gemaakt volgens Toyota’s strenge eisen en is ontwikkeld voor een beperkt gewicht en een lage rolweerstand. Dit is belangrijk voor elektrische voertuigen van de toekomst. De CityCube heeft minder groeven, waardoor het verbruik daalt en de geluidsproductie vermindert.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.