Ook Michelin Pilot Sport Cup2 voor Porsche 911 GT3

Ook Michelin Pilot Sport Cup2 voor Porsche 911 GT3

De zojuist geintroduceerde vernieuwde versie van de Porsche 911 GT3, wordt voortaan ook geleverd met speciaal ontwikkelde Michelin Pilot Sport Cup2 N1 banden in de afmetingen 245/35 ZR20 (voor) en 305/30 ZR20 (achter).

Circuitbanden
Volgens Michelin worden acht van de tien nieuwe Porsches 911 GT3 standaard voorzien van de Michelin Pilot Sport Cup2 N1. Deze band werd speciaal voor de Porsche 911 GT3 ontwikkeld en behoort tot de nieuwste generatie Michelin circuitbanden die tevens zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Tijdens de gezamenlijke ontwikkeling van deze band is gewerkt aan verdere verfijning van de band: hij is helemaal afgestemd op de eigenschappen die de Porsche ingenieurs verlangden voor de nieuwe 911 GT3. Dit resulteerde in banden die heel veel grip hebben, consistent zijn in hun prestaties, een uitstekende balans (voor/achter) bieden, en tegelijkertijd aan de Europese richtlijnen voor rolweerstand (R117-2) voldoen.

Multi-compound
In de band is een innovatieve reeks technologieën toegepast die afkomstig zijn uit de autosport. Onder andere de multi-compound technologie waarbij voor het binnenste en het buitenste deel van het loopvlak verschillende rubber compounds worden gebruikt voor veel grip onder alle omstandigheden. De Track Variable Contact Patch 3.0 technologie optimaliseert de druk in het contactvlak van de band.

Deze band wordt ook gebruikt bij de eerste montage van andere Porsche modellen waaronder de 918 Spyder, Cayman GT4 en de 911 GT3 RS.

www.michelin.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.