Maxxis opnieuw hoofdsponsor van Maxxis Dakar Team

Maxxis opnieuw hoofdsponsor van Maxxis Dakar Team

Maxxis is wederom de hoofdsponsor en bandenleverancier van het Maxxis Dakar Team onder leiding van Tim Coronel. Tijdens de RTL GP Pre-proloog op zondag 30 oktober op het Eurocircuit in Valkenswaard vindt de officiële kick-off van de Dakar Rally 2017 plaats.

Het team
Het Maxxis Dakar Team bestaat uit Tim én Tom Coronel (in de buggy’s), Kees Koolen (op de quad) en Robert van Pelt & Maikel Verkade (op de motoren). De afgelopen jaren heeft Maxxis het 4×4 profiel M8060 voor de buggy’s verder ontwikkeld voor de Dakar rally. Als voorbereiding op komend jaar hebben de voertuigen een update gekregen op basis van de rally-ervaringen van vorig jaar. Zo zijn de banden van de buggy’s doorontwikkeld met onder andere versterkte zijwanden en rijden ze dit jaar met een zachtere rubber compound.

Kennismaken
Tijdens de RTL GP Pre-proloog in Valkenswaard kan het publiek kennismaken met het Maxxis Dakar Team en hun voertuigen van dichtbij bekijken. Bovendien tonen de Dakar coureurs wat ze voor de komende Dakar Rally in petto hebben.

Maxxis wordt exclusief gedistribueerd door Reedijk Banden Import BV (RBI).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.