Continental verlaagt winstverwachting 2016

Continental verlaagt winstverwachting 2016

Continental heeft haar winstverwachting voor 2016 verlaagd met 480 miljoen euro. Dit heeft het concern bekend gemaakt.

Garantiegevallen
Als oorzaak voor deze verlaging noemt Continental drie tegenvallers. De grootste zit ‘m in de garantiegevallen voor de periode tussen 2004 en 2010 vanwege productiefouten. Het ging om producten die zijn geleverd door de divisies ‘Chassis & Safety’ en ‘Interior’. Ook voorziet Continental mogelijke extra kosten die kunnen voortkomen uit lopende procedures bij de mededingingsautoriteiten. Het negatieve effect bedraagt naar verwachting rond 390 miljoen euro.

Aardbeving
Een andere tegenvaller is een derde aardbeving in Japan eind augustus 2016, die de levering door een belangrijke toeleverancier aan de ‘Interior’ divisie bemoeilijkt. Hierdoor verwacht Continental een verlies van tenminste 100 miljoen euro. Twee eerdere aardbevingen in april dit jaar veroorzaakten ook al een behoorlijke schade aan de productie van deze toeleverancier.

Ook voorziet Conti een plotselinge toename in Research & Development bij de ‘Inerior’ en ‘Powertrain’ divisies. De kosten hiervoor belopen in de 60 miljoen euro. Oorzaak zijn de snelle ontwikkelingen in de automotve industrie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.