Hogere omzet en winst voor Apollo Tyres

Hogere omzet en winst voor Apollo Tyres

ApolloApollo Tyres heeft in het tweede kwartaal van 2016 een omzet behaald van 35,4 miljard Rupee (Rs), 16% meer dan in dezelfde periode vorig jaar toen de omzet nog 30,9 miljard Rupee bedroeg. Dit blijkt uit het gepresenteerde kwartaalverslag.

Het bedrijfsresultaat bedroeg 4,33 miljard Rupee, een jaar eerder was dat nog 4,05 miljard Rupee. De nettowinst kwam uit op 3,15 miljard Rupee; een jaar eerder was dat nog 2,84 miljard.

India en Europa
De bandenproducent behaalde vooral een hogere omzet op thuismarkt India, met name door de lancering van nieuwe tweewielerbanden die het bedrijf in staat stelden zich beter te weren tegen goedkope Chinese importbanden. Ook in Europa werd een hogere omzet behaald, hier was dit vooral het resultaat van hogere verkopen van personenautobanden.

Positief
In een toelichting zei Apollo CEO Onkar S. Kanwar optimistisch te zijn over het gehele jaar 2016. Hij verwachtte met name een verdere groei in de verkopen van truck en bus banden omdat de productiecapaciteit binnenkort verder wordt verhoogd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.