Toyo NanoEnergy-standaard op nieuwe Toyota Prius

Toyo NanoEnergy-standaard op nieuwe Toyota Prius

De NanoEnergy-band van Toyo is door Toyota is gekozen als standaarduitrusting voor de nieuwe Prius, die in december 2015 in Japan op de markt is gebracht. Dit meldt Toyo Tire & Rubber Co Ltd.

Brandstofefficiëntie
NanoEnergy is Toyo’s wereldwijde merk van brandstofefficiënte banden. De Nano Balance Technology is ontwikkeld om  het juiste evenwicht tussen brandstofefficiëntie en een goede grip op een nat wegdek te vinden en heeft een eigen platformtechnologie voor de ontwikkeling van rubbers op moleculair niveau.

De NanoEnergy-serie zal niet alleen in Japan als standaarduitrusting gebruikt worden, maar ook in Europa, Noord-Amerika en andere markten waar de nieuwe Prius wordt verkocht. Gemonteerd worden de maten 195/65 R15 91H voor Europa en 215/45 R17 87W voor Europa en Japan.

Nano Balance Technology
Om het energieverlies tijdens het remmen te verminderen heeft Toyo Tires de Nano Balance Technology ontworpen, waarmee de ontwikkeling van rubbers op moleculair niveau wordt gestuurd. Dit eigen platform voor bandentechnologie integreert vier elementen van nanoniveau (onderzoek, analyse, design en productie van rubbers) in een technologisch ontwikkelingsproces dat innovatieve bandentechnologie voor de volgende generatie verzekert.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.