18,6% minder bandenwissels

18,6% minder bandenwissels

Nederland stelt de jaarlijkse winterbandenwissel massaal uit. Dit stelt Profile Tyrecenter.
Zachte weer
Belangrijkste reden is volgens de bandenverkoper het aanhoudend zachte weer. Hierdoor heeft een groot deel van de ruim 2,7 miljoen Nederlandse automobilisten die jaarlijks hun zomerbanden omwisselen voor winterbanden, hun winterexemplaren nog niet in gebruik genomen.
Ook leaseauto’s
Tot en met week 46 (15 november) is het aantal wissels in Nederland ten opzichte van 2013 met 18,6 procent gedaald, aldus Profile Tyrecenter: “In vergelijking met 2012 is dit zelfs 27 procent. Ook het aantal zakelijke- en leaserijders dat winterbanden onder de auto heeft laten zetten, is gedaald. Ten opzichte van vorige jaar is de daling 14,5 procent, in vergelijking met 2012 is dit zelfs 17,8 procent. Dit alles ondanks herhaalde dringende oproepen aan klanten om hun winterbanden, die in de opslag liggen en klaar zijn voor gebruik, te laten monteren.”
Wisselen
Profile Tyrecenter doet een dringend beroep op autorijdend Nederland om de banden te laten verwisselen. “Als de winter plotseling invalt en veel consumenten hierop wachten, dan wordt het een grote operatie om iedereen tegelijk te helpen”, aldus directeur Retail Harm Nieboer. “Natuurlijk zetten wij alles op alles om iedereen snel en veilig op weg te helpen, door bijvoorbeeld inzet van extra personeel en ruimere openingstijden.”
Inmiddels rijden twee op de vijf Nederlandse automobilisten op winterbanden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.