Michelin X-Line wint in vergelijkende tests

Michelin X-Line wint in vergelijkende tests

Michelin X-LineDe Michelin X- Line Energy en Michelin X-MultiWay 3D hebben de hoogste scores behaald in vergelijkende tests, die TÜV Sud Automotive en Dekra op verzoek van Michelin hebben uitgevoerd.
Michelin X-Line Energy
TÜV Sud Automotive vergeleek de Michelin X-Line Energy met vier andere premium bedrijfsautobanden. Men beoordeelde de Michelin als de meest energiezuinige bedrijfsautoband. Het verschil in energieverbruik was gemiddeld 1,2 l/100 km en liep op tot 1,84 l/100 km vergeleken met de minst zuinige band. “Voor een combinatie die 130.000 km/jaar rijdt in het langeafstand vervoer, kan de brandstofbesparing oplopen tot meer dan 1.750 euro per voertuig per jaar”, aldus Michelin.
Michelin X-MultiWay 3D
Dekra testte de Michelin X-MultiWay 3D samen met drie concurrenten. Men kwam tot de conclusie dat hij een kortere remweg heeft dan drie andere bedrijfsautobanden voor veelzijdig gebruik. De test omvatte een remtest op een wegdek met weinig
grip. Alle geteste banden waren voor 2/3 deel afgesleten.Het verschil bedroeg gemiddeld 44,9 meter en ten opzichte van de band met de langste remweg was dat 68,8 meter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.